Zuidhorn VR1 wint met 3-5 bij Hardegarijp uit

8 november 2021 8:45

Virna de Jong was verslaggever van dienst:
Het was weer zaterdag, dus we moesten weer aan de bak! Dit weekend troffen we VV Hardegarijp.Zoals eigenlijk iedere zaterdag zijn er veel zenuwen in en rond om het team, maar hadden er ook veel zin in.

Voorafgaand van de wedstrijd was er bij VV Hardegarijp een pupil van de week, die met de dames van Hardegarijp het veld op kwam. Voordat we begonnen mocht het meisje even laten zien hoe goed ze kon voetballen. Ze speelde ons uit en trapte de bal goed in het goal (zie het filmpje). Onze keeper was totaal verrast door het mooie schot van de pupil.

De scheids floot op z’n fluit en de wedstrijd ging van start. We kenden de ploeg totaal niet, dus in het begin was het erg aftasten, maar begonnen met veel druk naar voren. We stonden goed, hier en daar nog wel weinig rust aan de bal maar merkte ook dat Hardegarijp het moeilijk had met de hoeveelheid druk die we op de bal legde. Naar al een paar mooie diepe ballen op de spits, die helaas werden opgevangen door hun verdediging stond het na 10 minuten voetballen nog 0-0.

Even later gaf de verdediging een diepe bal op onze spits die sterk het duel aan ging met de verdediging van Hardegarijp en daar de bal strak langs de paal het doel in schoot 0-1. Let’s Go! Na de 0-1 bleven we voetballen en probeerde veel om de counter te spelen omdat Hardegarijp erg hoog stond met de verdediging, dus een lange bal tussen door zou een mooie mogelijkheid kunnen bieden. Hardegarijp begon meer te voetballen en wij merkte ook dat ze al dichterbij ons doel kwamen. Uiteindelijk veroverde onze verdediging de bal en bouwde we op via de rechter kant. Waardoor we in de 16 van Hardegarijp terecht kwamen en onze spits de bal wou koppen maar een speler van Hardegarijp deze wou weg trappen… Waardoor ze met haar voet onze spits tegen haar kaak trapte, wat dus “gevaarlijk spel” veroorzaakte. Dus we kregen een penalty mee! Nadat onze spits weer was opgelapt door de onze trouwe staf ðŸ˜‰, kon de penalty genomen worden. En ja hoor, deze werd keurig laag in de rechter hoek geplaatst en het stond 0-2. Dit was lekker, dit moesten we vast houden en dan kon er toch niet zoveel meer mis gaan?

Dat liep helaas anders.. Kort daarna werd er een goeie bal van de verdediging van Hardegarijp op hun spits gelegd die de bal goed voorgaf in de 16 waar door hun middenvelder de bal fraai het goal in draaide. Dus 1-2. Even later kwam het fluitsignaal voor de rust. We gingen de kleedkamer in en legde ons er even bij neer. Maar dit wilden we natuurlijk niet. Na even weer op adem te zijn gekomen gingen de de kleedkamer of zoals in Friesland de box uit 🙃.

We gingen op het veld staan en probeerde weer even de focus te zoeken. De scheidsrechter floot en de laatste 45 minuten gingen in. Maar Hardegarijp bleek scherper te zijn dan ons, na z’n 5 minuten spelen kreeg hun spits de bal en schoot de bal goed binnen. Waardoor het ineens 2-2 stond… We moesten vandaag winnen om nog mee te willen doen voor de 1ste periode. Dus dit konden we niet laten gebeuren. Na de aftrap vanaf de midden stip probeerde we goed over te spelen maar hadden moeite met het vinden van elkaar. Waarop alles niet meer zo lekker liep en we veel ballen in begonnen te leveren. We merkte dat Hardegarijp meer energie kreeg door de 2-2, waardoor het lastiger werd voor ons.

Uiteindelijk kregen we na een goed verdedigde actie een corner tegen. Die Hardegarijp goed nam, de bal vloog mooi ingedraaid de verste hoek in. Waardoor we dus 3-2 achterstonden. We hadden een 0-2 voorsprong weg gegeven… De toeschouwers van Hardegarijp begon het team steeds meer te aanmoedigen, waardoor we toch wat inzakte en het even niet meer goed liep. Met nog 20 minuten op de klok, bleven we elkaar te zoeken.

Je zag dat, ondanks dat het niet liep zoals we voor ogen hielden, iedereen met volle inzet steeds weer voor de bal ging. Kort daarna kregen we een corner mee, de bal werd goed in de 16 getrapt, waardoor de bal goed werd binnen gekopt! 3-3, maar nog steeds niet waar we voor gekomen waren. We merkten dat na ongeveer 10 minuten spelen Hardegarijp niet meer zo hard liep en inzakte. Maar bij ons ging het ook niet meer zo soepel. Maar we gaven niet op. De spanning was om te snijden: 3-3, want het kon beide kanten op vallen. Langzamerhand kwamen we steeds dichterbij het doel van Hardegarijp maar de bal wou er niet in. Het was zwoegen en zweten voor iedereen. 85 minuten stonde op er op het scorebord, dus we moesten tempo maken.

Vanuit een goede bal vanuit de verdediging, kwam de bal perfect bij onze spits terecht. Die 1 op 1 met de keeper was en hem goed afrondde! 3-4, JAA DAAR WAREN WE WEER!! Maar niet te vroeg juichen natuurlijk want de tijd was nog niet om. Maar we hadden er nog steeds zin in, dus bleven voetballen en vonden elkaar weer! Opnieuw werd de bal gespeeld, dit keer vanuit het middenveld. Waarop onze spits weer de bal kreeg en daarna de keeper uitspeelde en 3-5 op de scorebord neer zette! Na de aftrap vloot de scheids af en waren de 3 punten voor VV Zuidhorn!!

Een wedstrijd waarin we hebben gestreden tegen een prima ploeg en veel doelpunten zijn gevallen. Maar niet hebben opgegeven! Het was niet onze beste wedstrijd, maar die wedstrijden moet je ook winnen. Strijden, strijden en strijden. Maar wel 3 punten voor ons! Let’s Go dames!!!