Google analytics Toestaan Niet toestaan

Offday in Nijland

13 maart 2022 15:30

Zuidhorn moest op bezoek in Nijland bij Nijland.

De nummer laatst in de 2e klasse I die er is in geslaagd om 5 punten bij elkaar te sprokkelen.  Wat op zich een prestatie is voor de ploeg die zelden de middellijn oversteekt. Op de momenten dat een speler dat wel doet is het trainer de Jong die de aanvalsdrang in de kiem smoort als een kweker die zijn planten geen water geeft. Uiteraard staat het een club vrij om een eigen spelopvatting over voetbal te hebben. Als schouwspel is het dan niet echt vermakelijk. Maar de eerlijkheid gebied te zeggen dat Nijland al jaren in de tweede klasse bivakkeert en vele clubs zouden daarvoor tekenen. Het was aan de mannen groen-wit om de zorgvuldig opgetrokken blauwwitte muur te slechten. Dit lukte 28 minuten na het startsignaal van scheidsrechter Köhler. Het was Villalta die in het strafschopgebied wist te ontsnappen aan een horde Nijland spelers. Zijn schot werd nog gekeerd maar in de rebound was het Buursema die 0-1 liet noteren. De vreugde was maar van korte duur want de voorsprong smolt als chocola in de zon. Het was nog geen minuut later. De bal voor zoveelste keer weggerost door Nijland maar werd niet goed ingeschat door de verdedigers van Zuidhorn en bereikte de enige spits Bonnema. Hij kon de bal ongehinderd achter keeper Kooistra werken 1-1. Met nog een kwartier te spelen in de eerste helft lukte het Zuidhorn niet om gevaarlijk te worden. Nijland kon eenvoudig standhouden. Na de rust kwam Gideon Kooistra voor v.d. Steege maar het spelbeeld veranderde niet.  Nijland trok zich terug en op elke bal die ingespeeld werd jaagden ze als op een roedel hongerige wolven op hun prooi. Het gevoel wat je krijgt bij het afrekenen van een tank benzine kreeg vat op de spelers van Zuidhorn; een combinatie van gelaten- en moedeloosheid. Als gevolg hiervan kreeg Nijland de kans om de wedstrijd te winnen. Het was doelman Kooistra, die afgelopen twee wedstrijden moest missen, die met een aantal formidabele reddingen zijn ploeg op de been hield. Het team had een totale offday uitgezonderd keeper Kooistra. Het mocht blij zijn dat met een punt in de tas de lange reis naar huis gemaakt kon worden. Volgende week in de thuiswedstrijd tegen Wolvega kunnen de mannen laten zien dat het ook anders kan.