Zuidhorn delft het onderspit

1 mei 2022 14:45

Na de winstpartij tegen de nummer vier, VVI stond de derby tegen VEV’67 op het programma. Beide ploegen had iets recht te zetten. Zuidhorn omdat de uitwedstrijd in Leek onterecht werd verloren en de mannen uit Leek hadden vorige week met 4-0 aan de broek gekregen in de derby tegen Marum.

Strak om drie uur floot scheidsrechter Brinkkemper voor de aftrap van de derby tussen het groen en het geel. Trainer Pontjo kon nog geen beroep doen op David Villalta en Jos Schultinga ontbrak deze middag.  Ruben Kooistra was nog niet geheel hersteld van zijn enkelblessure. Op zijn plek speelde Jan Willem Scholtens. Na acht minuten spelen was er de eerste kans voor de mannen van trainer Pranger. De Koe kopte een lange bal in de voeten van zijn tegenstander zodat deze tot een voorzet kon komen maar het schot wat volgde vanaf een meter of 15 werd knap gestopt door keeper Kooistra. In het vervolg van de eerste helft lukt het Zuidhorn maar niet om een counter om te zetten in een kansrijke doelpoging. Ook VEV’67 kon niet gevaarlijk worden. Rechterspits Jeffrey Visser werd veel in stelling gebracht maar zijn voorzetten waren ondermaats op die na in de 35e minuut. Visser kwam tot de achterlijn en met een teruggetrokken voorzet bereikte hij zijn collega spits die vanaf 20 meter vol kon uithalen maar keeper Kooistra liet zien over de nodige kwaliteiten te beschikken. Zuidhorn kwam in de rest van eerste helft niet tot echte kansen maar gaf ook geen kansen meer weg. Na de theepauze kwamen de teams ongewijzigd het hobbelige en moeilijk bespeelbare veld op. Zuidhorn nam meer initiatief en dit leidde tot de eerste doelpoging van Zwarteveen, op een lange bal van Gideon Kooistra speelde hij zich knap vrij en zijn schot in de korte hoek werd ternauwernood gestopt. De rebound die volgde leverde helaas niets op. In de 50e minuut was het Stad die met een verdekt schot de keeper het zeer lastig maakte maar het bleef 0-0. Even later was het de aanvoerder van het stel die een steekbal van Zwarteveen niet kon bekronen met een doelpunt. De grootse kans van de wedstrijd was voor Buursema. Hij kreeg de bal aangespeeld van Gideon Kooistra maar één op één met de keeper kon hij zijn ploeg niet op voorsprong zetten. Jacobs moest in de 60e minuut het veld geblesseerd verlaten; Koek kwam voor hem het veld in.  VEV’67 kreeg weer wat grip op de wedstrijd niet dat dit leidde tot grote kansen. Dit mede dankzij de sterk spelende defensie met Cruiming, de Koe, Kooistra, Smit en Schuiling. Trainer Pranger bracht in de 72e minuut een verse rechtsback, Been, in. Deze stond nog maar koud in het veld toen hij de bal bij toeval voor zijn voeten kreeg. Hij haalde uit van 20 meter; 0-1. Zuidhorn zette aan om de gelijkmaker te forceren. De Koe ging in de spits spelen, Ruben Kooistra nam zijn positie centraal achterin over en Scholtens verliet het veld.  Het leidde tot een aantal kleine kansen maar de mannen uit Leek trokken zich terug waardoor Zuidhorn niet tot scoren kon komen. Na negentig minuten vond scheidsrechter Brinkkemper het voldoende en floot de wedstrijd de boeken in. Het was een wedstrijd met weinig uitgespeelde kansen voor de beide partijen. Een wedstrijd waarvan je zegt de degene die het eerst scoort die wint hem. De voorhoede kon deze middag het goede verdedigende werk van de ploeg niet belonen. Volgende week nieuwe kansen op drie punten. Dan komt sc Veenwouden op bezoek.