Google analytics Toestaan Niet toestaan

VV Zuidhorn JO19-1 kampioen en promoveert naar 3e Divisie

15 december 2023 18:30

José Kamerling

Op woensdag 13 december was om 19:30 uur aftrap in De Hege Simmerdyk in Joure. Speciaal voor deze kampioenswedstrijd was er een bus gehuurd voor de spelers en supporters. Met gezonde spanning gingen de spelers in een volle bus richting Joure. Er stond veel op het spel! Konden ze nummer 1 koppositie aanhouden? Bij winst of gelijkspel promoveren deze jongens van de 4e divisie naar de 3e divisie!

Aan de sfeer kon het in ieder geval niet liggen. Voor en tijdens de wedstrijd werden de jongens aangemoedigd door familie, vrienden en supporters die met luid gejuich en fakkels de jongens aanmoedigde.

Om 19:30 uur was de aftrap. De jongens van VV Zuidhorn waren gedreven en hadden een gezonde spanning. Na wat aftasten zette VV Zuidhorn SC Joure als snel behoorlijk onder druk. Maar SC Joure liet zijn felheid zien en gaf behoorlijk wat tegengas.
Ondanks dat VV Zuidhorn de eerste 20 minuten de leidende partij was, bleef het scoren van de 0-1 nog uit. SC Joure kon de druk van onze jongens redelijk goed handhaven en kreeg ook nog een kans op scoren.
Onder de luide aanmoedigingen van de VV Zuidhorn supporters wist VV Zuidhorn zich dan toch in de 40e minuut naar een terechte 0-1 voorsprong te zetten. Fijn om met deze voorsprong de rust in te gaan!

Het gaf de jongens van VV Zuidhorn moed en daadkracht om deze voorstand vast te houden. In de 2e helft zat het wedstrijdritme er direct goed in en wisten de jongens door de barricade van SJ Joure heen te breken. Als snel werd in de 56e minuut de 0-2 vanuit een vrije trap heel mooi binnengeschoten! Onder luid gejuich van de VV Zuidhorn aanhang werd deze goal feestelijk gevierd!
Maar SC Joure gaf niet op en bleef zoeken naar een gaatje voor een tegendoelpunt.
De verdediging van Zuidhorn was alert waardoor het voor SC Joure amper tot een doelpoging kwam.
VV Zuidhorn wist zich in de 64e minuut door een mooie opbouw richting het doel van SC Joure zich tot de 0-3 te brengen!
Met in het achterhoofd het kampioenschap moest VV Zuidhorn alert blijven om de voorsprong vast te houden! Uit een eerdere ervaring blijkt dat het nog goed mogelijk is om van een 3-0 achterstand toch nog op een gelijkspel te komen! Niks is onmogelijk…

Dit wetende bleven de jongens vol goede moed strijden naar wellicht nog een doelpunt? En ja hoor.. in de 76e minuut werd de 0-4 gescoord met een prachtig doelpunt! Ondanks de bittere kou die er was had de feestvreugde langs de lijn de bovenhand!
SC Joure kwam er bijna niet meer aan te pas want er heerste na deze goal een nieuw doelpuntenregen: In de 83e minuut een prachtige uitbraak wat VV Zuidhorn naar de 0-5 bracht!
Met nog 7 minuten te gaan dachten de jongens er wel te zijn! Maar met als de kers op de taart werd in de 87e minuut de laatste treffer gemaakt! 0-6!! De trainer en wisselspelers maakten zich al klaar voor het eindsignaal!
De scheids floot af en het feest barstte uit! De supporters en spelers vierde deze terechte overwinning (met luid gejuich en de nodige champagne) het feest op de middenstip!
De voorzitter van VV Zuidhorn heeft de jongens mooie woorden toegesproken en ze geëerd met een prachtige Kampioensschaal! Het feest zette zich nog een aantal uurtjes voort in de kantine van VV Zuidhorn!

Met trots mag je zeggen dat deze jongens van de Jo19-1 zich perfect hebben gehandhaafd in de 4e Divisie. Een verdiend kampioenschap! De JO19-1 is hiermee gepromoveerd naar de 3e divisie! VV Zuidhorn heeft hiermee geschiedenis geschreven!
Bron: Arnold Haan